Define İşaretlerinde Profesyonel Çözümler

Define işaretleri yorumları, anlamı ve çözümünde Aziz dedektör teknolojileri sahibi AZİZ Bey 22 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi bulunmaktadır. Define işaretleri anlamı ve yorumları konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı işaretler arazinin coğrafi yapısına göre değişmektedir. İşaretlerle ilgili YouTube kanalı Linkine tıklayarak videolarımızı izleyebilirsiniz. Define işaretleri yapılış amacı toprak ve kaya içine koyulan definelerin kaybolmaması için işaretler yapılmaktadır. İşaretler medeniyetler arasında çok evrensel ve değişken olmaktadır. Define işaretleri kullanımı ve yapılışı çok eski çağlardan itibaren kullanılmıştır. Ancak define gömüleri bazen oda mezarlarda olması ve medeniyetlerin kullandığı işaretlerde mihrap işareti, oyma haç işareti, kare oyma işareti ve sunak işareti olarak ifade edilen oymalardır. Bu işaretler milattan önce medeniyetler ile son 1600lü yıllara kadar olan dönem içerisinde mezar yapıları, tünel girişleri, tuzaklı hazine işaretleri yapılışında ve gömü teknikleri tuzakları değişmektedir. Eşkıya işaretleri ve son 1900lü yılların başından itibaren Ermeni, Rum gömülerinde ve saklanan hazine ve definelerde kullanılan işaretlerin sistemi geçmiş dönem işaretlerine çok benzemektedir. Tavuk civciv işareti, yılan işareti, oyma yada kabartma üçgen işareti, çakıl yığıntıları, kuyu işareti, çeşmelere koyulan paralar, kaya içine yapılan mahzenler, tılsım yapılarak gömülen defineler, terazi işareti, ayı işareti başlıca yoğun kullanılan işaretlerin arasında kalmaktadır. Tabi ki Ermenilerin ve Rumların Süryani ve Yahudi azınlıkların organize oldukları ve harita oluşturularak gömülen defineler kilise, manastır, havra çevresinde ve yakın bölgelerinde bulunmaktadır. Altın paraların gömülü olduğu yerlerin bulunduğu alanların bazıları ve en önemlileri ermeni, Rum, Süryani ve Yahudilerin yaşadığı evler ve çevresindeki çeşmelerdir. Tüm bunların bulunduğu alanlardaki hazine ve definelerin olma ihtimali olan yerler videolarımızda anlatılmıştır. Aşağıda işaretlerin anlamları da ve yorumları açıklamalı yazılmıştır. Aziz Dedektör’ün sahibi Aziz Bey Altunizade Üsküdar İstanbul da işaretlerin yorumları konusunda hizmet vermektedir. Define işaretlerinde en çok kullanılmış olan işaretler oyma sunak işaretler, oyma istavroz işaretleri, tavuk civciv işaret, yılan işareti, ayı işareti ve kiliselere ait define işaretleri yorumlarını takip edebilirsiniz.

Define İşaretleri Yorumları Ve Çözümlerin’ de Aziz Dedektör’ün sahibi Aziz bey Altunizade Üsküdar İstanbul Hizmet Vermektedir.

 Define işaretleri yuvarlak şeklindeki oyma işaretleri çoğu bölgede bulunan mezar veya mezarlar olduğunu anlatan işaretlerdir. Oyma işaretleri bazen kuyu bazende hedefi teşkil etmek amacı ile kullanılmıştır. Mezar amaç ile yapılan yuvarlak oymaların oldukça farklı çözüm yolları vardır. Büyük oyma, oyma sayısı, oyma içinde oyma, oyma yanındaki kanallar ile çizgiler ve oyma sayısı gibi oymanın derinliğine ve büyüklüğüne bakılmaktadır. Aynı kaya üzerinden yer alan oyma işaretleri arasındaki mesafe oldukça önemlidir. Oyma iç duvarı bulunan dikey şeklindeki oyma (murç) bunların tümü anlamları değiştirmektedir. Dikkat edilmesi gereken en ince ayrıntı ise yuvarlak şeklideki oymalar yuvarlak gibi görünüyor olsalar bile aslında birçoğu yuvarlak değildir. Azda olsa üçgen şeklindedirler. Bunu anlayabilmeniz için işarete bakmak yerine dokunmanız gerekmektedir.  Bakıldığında yuvarlak gibi gördüğünüz oymanın iç kısmına parmağınızla dokunduğunuzda üçgen yaptığını anlayacaksınızdır. Bu kısımda gitmeniz gereken taraf üçgenin en çukur tarafı olmalıdır. Fakat oymanın alnında yani iç duvar kısmında murç yada küçük çata var ise burasıda yöndür tam karşıya gidin. Mezarın üstüne çıkacaksınız. Şunu unutmayın her oyma işareti mezarın ne tarafta olduğunu mutlaka söylemektedir. İnceleme yaparak bunu siz bulacaksınız. 

 Kabartma ise kaya mezar işaretidir, en fazla 100 metre çevresinde kaya mezarı vardır çok heveslenmeyin şimdiye kadar açmışlardır, mezarlar kral mezarına eş değerdir hatta bazıları kral mezarıdır. Adam işareti varsa tam olarak gözlerine bakın, kesin mezara bakar vaziyettedir, adamın vücut yönü ile baktığı yön farklı olabilir buna dikkat edin. Adam işareti kadın işareti gibi değildir adamın elleri varsa parayı gösteriyordur, kadınlarda genelde gözler paraya bakar erkeklerde ise eller paraya bakar özellikle sağ el ne tarafı gösteriyorsa git para oradadır. Adam: Kaya üzerinde elinde başak, şimşek v.s tutuyorsa, sakallıysa ve etek giymişse Hitit Tanrısı tasviridir. Gömü işareti değildir. Tarihi eserdir. Tahrip etmeyiniz. Geçmiş tarihte yol kenarlarına yapılmış ve yolu ifade ettiği bilinmektedir. Kaya bloklarında yapılmış kabartma adam sembolleri ise, kral veya lider mezarını (kaya mezarı) ifade edebilir. Uygarlıklara ait olduğundan define işareti değildir. Durumu müzeye bilgi vermelisiniz. Bunların haricinde ki adam işaretleri gömü işaretleride girmektedir. Çizim veya kabartma olabilir. Çizimde çizgiler yön verebilmekte, kabartmada ise farklılık gösteren tarafı yön vermektedir. 


 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.